Bilim-Teknoloji

İngiltere'de sinemalara Glass engeli

Kısa bir süre önce İngiltere'de satışa sunulan Google Glass'a sinemacılardan engel geldi. Belli başlı sinemalara Google Glass ile girenler gözlüğü çıkarmaları konusunda uyarılacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

yaklaşık 2 yıldır abd'de satışta olan google glass, geçtiğimiz günlerde avrupa kıtasına ayak basmış ve ilk olarak ingiltere'de satışa sunulmuştu. google'ın akıllı gözlüğü olan glass, fotoğraf çekip video kayıt edebiliyor. aynı zamanda internete girmeye imkan tanıyan ürünün ingiltere fiyatı 1000 pound olarak belirlenmişti.

gözlüğün habersiz bir şekilde video kayıt ediyor olması ingiltere'deki sinema sektörünü harekete geçirdi. filmlerin korsan olarak kayıt edilmesinin önüne geçmek isteyen sinema şirketleri salonlara girişte gözlüğün çıkarılmasını talep etmeye başladı.

indepent gazetesine konuşan ingiliz sinema sahipleri birliği'nin başkanı phil clapp, "sinema salonlarında o an film oynatılmasa bile içeri girenlenden google glass'ı çıkarmalarını isteyeceğiz" dedi. birliğe ülkedeki sinemaların yüzde 90'ı üye olduğu için yasağın ülke genelinde uygulanması bekleniyor. 

benzer engellemeler daha önce de olmuştu

abd'de kullanımda olan google glass ile ilgili benzer ergellemeler daha önce de yapılmıştı. sinema salonundan çıkarılan bir glass kullanıcısı daha sonra polis tarafından tutuklanmıştı. halen test aşamasında olan google glass, 2 yıldır abd'de seçilmiş kişiler tarafından kullanılıyordu. cihaza sahip olmak için 1500 dolar ödemek gerekiyor.

kaynak: independent

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;