Bilim-Teknoloji

The Interview YouTube'da yayınlanacak

Sony Pictures, sinemalarda yarın gösterime girecek 'The Interview' filminin Google, Microsoft ve Sony'nin internet hizmetlerinde de gösterileceğini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
The Interview filminde James Franco ve Seth Rogen rol alıyor. [Fotoğraf: Columbia Pictures]

kuzey kore lideri kim jong-un'a suikast düzenlemeye çalışan iki televizyon sunucunu konu alan komedi filmi the interview, abd'de gösterime girdiği gün youtube dahil birçok video platformunda da yayınlanacak.

sony pictures'a siber saldırı düzenleyen hacker'ların gösterilmemei için tehditlerde bulunduğu film, ilk olarak gösterimden kaldırılmış ancak sonradan bu karardan vazgeçilmişti. the intervew, 5.99 dolara kiralanabileceği gibi, 14.99 dolara da indirilebilecek. kiralama veya satın alım sadece abd'de geçerli olacak. yarın tsi 20.00'da internett sunulması beklenen film google play, youtube movies ve microsoft xbox üzerinden izlenebilecek. filmin yayını hakkında bilgiler www.seetheinterview.com adresinde sunuldu.

sony entartainment ceo'su michael lynton, 'çalışanlarına ve sektörlerine yapılan saldırının ardından ifade özgürlüğünü savunmak için the interview'ın yayınlanmasının büyük önem taşıdığını' belirtti. lynton, "ilk günden olabildiğince fazla insana ulaşabilmek için dijital platformları da kullanacağız. ilk günün ardından başka video kanallarından gelen tekliflere de açık olacağız" dedi.

abd ile kuzey kore arasında diplomatik krize neden olan the interview filmi, sony pictures'a saldıran guardians of peace örgütünün tehditleri sonrasında gösterimden kaldırılmıştı. abd başkanı barack obama, sony'nin kararının yanlış olduğunu belirterek 'kendi topraklarında sansüre zorlanamayacaklarını' belirtmişti. obama, 'zamanı geldiğince misilleme olacağını' da belirtmişti.

obama'nın açıklamasının bir gün sonra k.kore'nin internet ağı geçici olarak devre dışı kaldı. abd, konu hakkında açıklama yapmadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;