Bilim-Teknoloji

iOS 8 indirilmeye hazır

Apple, en yeni mobil işletim sistemi iOS 8'i sundu. iOS cihazların Ayarlar menüsünden güncellenecek olan iOS 8 sürümü, iPhone ve iPad kullanıcıları için birçok yenilik içeriyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
iOS 8 birçok yenilikle gelecek.

apple geliştiricilerinin aylardır test ettiği ios 8, bugün dünyanın dört bir yanındaki apple kullanıcılarına sunuldu. yeni mobil işletim sisteminin tsi 20.00'da indirilmeye hazır olduğu açıklandı. apple kullanıcıları, ayarlar menüsünden yazılımlarını güncelleyebilecek. 

ios 8, iphone 4s, iphone 5, iphone 5c, iphone 5s, 5'inci nesil ipod touch, ipad 2, ipad retina display, ipad air, ipad mini ve ipad mini retina display ile uyumlu. yeni mobil işletim sistemi, türkiye'de 26 eylül'de satışa çıkacak iphone 6 ve iphone 6 plus ile gelecek.

ios 8, bulunduğunuz mekanda çalan şarkıların adını bulmanızı sağlayan shazam uygulamasıyla siri hizmeti aracılığıyla entegreli olacak. birçok sağlık içeriğiyle gelecek olan ios 8 aynı zamanda mobil cihazların ios cihazlarıyla senkronize olmasına imkan veren homekit içeriyor.

ios 8'te öne çıkacak bazı özellikler şu şekilde:

- grup mesajlarını kontrol edebilmek adına belli kişileri silebilecek veya kendinizi çıkarabileceksiniz. mesajlaşmaları devre dışı bırakmak için 'rahatsız etme' özelliğini kullanabilecek ve mesajları istediğiniz zaman kontrol edebileceksiniz. dahası, bir konuşma sırasında bulunduğunuz yerin konum bilgilerini mesajlaştığınız kişiye gönderebileceksiniz.

- ios 8, sesli mesajları direkt mesajlaşmalara eklemenizi sağlayacak. örneğin, bir konserde birkaç saniye ses kaydı yaparak arkadaşınıza gönderebileceksiniz. benzer olarak vine veya instagram videolarınızı da gönderebileceksiniz.

- ios 8, metin mesajlarına veya e-postalara, bulunduğunuz uygulamadan ayrılmadan cevap verme imkanı sunacak. uyarı notu olarak belirecek mesaj veya e-postalara cevap verebilecek veya kapatabileceksiniz.

- çocukların ellerine geçirdikleri telefonla sayısız paralı uygulama kullanıp dev faturalar getirmelerini önlemek isteyen apple, 'aile paylaşımı' özelliğiyle anne-babaları rahatlatacak. aile üyeleri, birbirlerinin indirdiği, satın aldığı uygulamaları kontrol edebilecek, anne-babalar belli işlemler için şifre koyabilecek.

- klavyesindeki otomatik doğrulama teknolojisi halen mükemmel olmayan apple, ios 8'de 'quicktype' teknolojisini deneyecek. quicktype, mesaj yazarken bir sonraki kelimeyi tahmin edecek. apple, günlük yazışmalar için oldukça iyi çalıştığını belirttiği teknolojinin 14 ülke için optimum hale getirildiğini açıkladı. ios 8, swiftkey ve swype gibi android'de ünlü olan klavye uygulamalarını da çalıştıracak.

- ios 8, e-posta yazımını da kolaylaştıracak. mesaj ekranını aşağıya kaydırıp, ana sayfada bilgileri kontrol ettikten sonra kaydedilen taslağa geri dönebileceksiniz.

- icloud drive ile uyumlu olacak ios 8, kullanıcıların pc'lerindeki verilerine ios cihazlarında erişmelerine imkan verecek. kullanıcıların tek yapması gereken, os x yosemite ile çalışan mac veya windows ile çalışan pc'lerinde verileri icloud drive'a atmaları. ardından her ios cihazıyla verilere ulaşılabilecek.

- ios 8 ile çalışan cihazınızla çektiğiniz tüm fotoğraflar, otomatik olarak bulutta depolanacak. bu özellik, kullanıcılar aktif ettikleri halde çalışacak. apple, 5 gb depolama alanını bedava sunacak.

yedekleme yapmayı unutmayın

apple kullanıcılarına, işletim sistemlerini güncellemeden önce cihazlarındaki bilgileri yedeklemeleri tavsiye ediliyor. yedekleme işlemi cihazlarda kullanılan belleğe göre bir saate kadar sürebiliyor. yedekleme işleminin yapılması için ayarlar>icloud>saklama/yedekleme başlığına gelinmesi ve 'icloud yedekleme' seçeneğinin aktif edilmesi gerekiyor. ardından, 'şimdi yedekle' seçeneğiyle yedekleme yapılıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;