Bilim-Teknoloji

iPhone 6s’te 2 GB RAM var

Apple’ın Eylül ayı başında tanıttığı ve kısa bir süre önce satışa sunduğu iPhone 6s modelinde 2 GB RAM olduğu ortaya çıktı.

Konular: Bilim-Teknoloji

apple, 9 eylül’de tanıttığı iphone 6s modeli 25 eylül’de bazı ülkelerde satışa sunuldu. telefonun özellikleri açıklansa da bazı teknik veriler konusunda bilgi verilmemişti. bu veriler arasında telefonun pili ve ram miktarı da bulunuyor. 

cihazları açarak içindeki parçaları gösteren ifixit sitesinde incelenen iphone 6s modeli, bazı teknik verilerin ortaya çıkmasını sağladı. ifixit’in içini açtığı iphone 6s modelinde 2 gb ram olduğu görülüyor. önceki model iphone 6'da 1 gb ram bulunuyordu. apple, 2012 yılında piyasaya sürdüğü iphone 5 modelinden bu yana ilk kez ram miktarını artırmış oldu.  

pil de ortaya çıktı

apple iphone 6s modelinin pilinin gücü konusunda da resmi bir açıklama yapmamıştı. ifixit’in yaptığı çalışmada telefonun pilinin 1715 mah olduğu görülüyor. iphone 6’nın pili 1810 mah gücünde idi. yani iphone 6s’te pil gücü önceki modele göre azaltılmış oluyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;