Irak

Irak ordusundan IŞİD'e operasyon

Irak ordusu Anbar eyaleti ve Kerkük'te Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne operasyon düzenledi. Operasyonda 40 IŞİD mensubu öldü.

Konular: Ortadoğu
Irak ordusu IŞİD'e operasyon düzenledi. [Reuters]

irak savunma bakanlığı operasyon ile ilgili yazılı açıklama yaptı. anbar’da düzenlenen hava saldırısında işid’e bağlı 40 kişinin öldüğü açıklandı. örgüte ait 4 karargah ve silah dolu araçlar da ele geçirildi.

sabah saatlerinde işid’e bağlı gruplar, anbar il meclis başkanı sabag kerhut’un el kerme köyündeki evini kuşatmış, kerhut’un kardeşlerini yanlarına alarak kaçmıştı. olay sırasında kerhut evde değildi, ancak örgütün daha önce kendisini tehdit ettiğini açıklamıştı.

sünnilerin çoğunlukta olduğu bölgede irak ordusu ve aşiretler ile irak-şam islam devleti arasında yılın ilk günlerinde başlayan çatışmalar hâlâ sürüyor. ordu birlikleri işid’e karşı düzenli olarak operasyonlar düzenliyor. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;