IŞİD

Irak'ta 41 IŞİD üyesi öldürüldü

Irak’ın Felluce kentindeki çatışmalar ile uluslararası koalisyonun hava operasyonlarında 41 IŞİD üyesi öldü.

Konular: Irak, Ortadoğu
Özellikle Kobani ve Cerablus arasında batıya doğru önemli mevzi kaybeden IŞİD, Haseke bölgesinde saldırılarını yoğunlaştırdı. [Fotoğraf: AP-Arşiv]

irak'ın anbar eyaletinin güvenlik kaynaklarına göre, işid sabah saatlerinde amiriyye nahiyesine iki eksen üzerinden saldırdı. işid’in ilerleyişini engellemeye çalışan irak güvenlik güçleri, sahavat ve aşiret mensubu silahlı gruplar arasındaki çatışmalarda onlarca kişi öldü.

amiriyye nahiyesi meclis başkanı şakir mahmud, anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, amiriyye’de aşiret mensuplarının desteklediği güvenlik güçlerinin, işid’in düzenlediği saldırıyı püskürtmeyi başardığını belirterek, "çatışmada 30 işid üyesi öldürüldü, 30’u yaralandı" dedi.

mahmud, işid'in elindeki 4 tank ile patlayıcı dolu 5 zırhlı aracın kullanılamaz hale getirildiğini, bölgeye 200 askerden oluşan takviye birliğinin ulaştığını söyledi.

musul’un yakınında ise, çatışmalar işid’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonunun havadan desteğiyle peşmerge güçlerinin kontrol altına aldığı musul barajı'nın çevresinde yoğunlaştı. 

al jazeera’ye konuşan güvenlik kaynaklarına göre, koalisyonun ninova’nın kuzeyinde işid’in hedeflerine düzenlediği hava saldırılarında 11 işid üyesi öldü, 44'ü de yaralandı.

işid aynı zamanda musul’un kuzeyi ve batısında iki gündür devam eden çatışmalarda, peşmergenin kontrol altına aldığı suriye-irak rabia sınır kapısı'nı tekrar ele geçirmeye çalışıyor.

otorite boşluğunun yaşandığı irak'ta, işid öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde işid ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;