Ortadoğu
İran PKK-İKDP mevzilerini bombaladı
İran ordusu dün geceden itibaren, PKK ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) arasında çatışmalara sahne olan Kelaşin, Xinere ve Seker bölgelerini karadan bombaladı.

ikdp yetkilisi muhammed salih'in al jazeera'ye verdiği bilgiye göre bombardıman dün gece ve bu sabah saatlerinde iran'ın ourmiya ve şino kentlerinden yapıldı. bombardıman öğle saatlerine doğru durdu.
iran ordusunun bombaladığı kelaşin bölgesi pkk ve iran kürdistan demokrat partisi (ikdp) iran pkk arasında çatışmalara sahne olmuştu. iki taraf arasındaki gerginlik, i-kdp’nin iran sınırındaki kelaşin bölgesine üs kurmak istemesiyle başlamıştı. çatışmalar akşam saatlerinde sona ererken, ikdp çatışmanın meydana geldiği kelaşin bölgesindeki güçlerini yakınlardaki diğer peşmergelerin bulunduğu noktalara çekilmişti.
kaynak: al jazeera
Yorumlar