Ekonomi

İran’ın petrol dışı ihracatı artıyor

İran'ın petrol dışı ihracatının 2014'ün 7 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 27 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Konular: Küresel ekonomi

iran resmi haber ajansı irna'nın haberine göre, söz konusu dönemde petrol dışı ihracat ağırlık bazında ise yüzde 8 artış gösterdi.

iran sanayi, maden ve ticaret bakan yardımcısı ve ticaretin geliştirilmesi kurumu başkanı veliyullah afhami, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "her ne kadar petrol dışı ihracat yaklaşık yüzde 19 büyüme gösterse de bu artış tatmin edici değildir ve daha da geliştirmeliyiz" dedi.

söz konusu yedi aylık dönemde iran'ın petrol dışı ihracatında çin, irak, birleşik arap emirlikleri (bae) ve hindistan'ın ilk sıralarda yer aldığını aktaran afhami, iran'ın sıvılaştırılmış gaz ihracatının da son 7 ayda yüzde 63 artarak 7,5 milyar dolara yaklaştığını kaydetti.

ihracat 72 milyar dolar

afhami ayrıca, iran'ın, petrol ürünlerine uygulanan uluslararası yaptırımların hafifletilmesi ile birlikte petrokimya ve polimer ürünleri ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 7,6 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

iran, 2013 yılında 49,4 milyar doları petrol ve petrol ürünleri olmak üzere 72 milyar dolar ihracat, 66,7 milyar dolar ithalat yapmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;