Suriye'de iç savaş

IŞİD 300 kişiyi kaçırdı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Bab kasabasındaki bazı köylere baskın düzenleyen Irak Şam İslam Devleti üyeleri 300 Kürt'ü kaçırdı.

Konular: Ortadoğu, Suriye
IŞİD'in Halep'e bağlı Bab bölgesinde 300 kişiyi kaçırması üzerine PYD güçleri arama çalışması başlattı. [Fotoğraf: Reuters]

bab kasabasına bağlı kabbasin, tılbettal ve sabasıra köyleri 29 mayıs perşembe gecesi bir grup işid üyesi tarafından basıldı. köydeki evlerde arama ve kimlik kontrolü yapan silahlı grup, yaşları 17 ile 70 yaş arasında 300 kişiyi yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı.

al jazeera muhabiri kaçırılanların tamamının kürt olduğunu ve götürüldükleri yerin hâlâ tespit edilemediğini söyledi.

türkiye’nin ceylanpınar sınırına yakın bir kasaba olan bab'da nüfusun büyük bölümü kürtlerden oluşuyor.

bölgede çatışmalar devam ediyor

suriye'nin batısında kürtlerin yoğun olarak yaşadığı rojava'da irak şam islam devleti üyeleri tarafından bombalı araçla perşembe günü düzenlenen saldırıda beşi çocuk, yedisi kadın 15 kişi hayatını kaybetti.

saldırı pkk ile bağlantılı demokratik birlik partisi'nin (pyd) kontrolündeki rasulayn kasabasındaki tillile köyünde oldu.

bölgede yaklaşık dört gündür pyd ile işid güçleri arasında şiddetli çatışmalar var.

işid güçleri ypg’nin elinde bulunan bölgeyi almak istiyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;