G20

IŞİD ile ‘iki kat mücadele’ kararı

ABD Başkanı Obama ve Suudi Arabistan Kralı Selman, IŞİD'le mücadele çabalarını iki katına çıkarma kararı aldı.

abd başkanı barack obama, g20 liderler zirvesi için geldiği antalya’da, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın ardından ikinci ikili görüşmesini akşam saatlerinde suudi arabistan kralı selman bin abdülaziz al suud ile yaptı.

beyaz saray yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki lider, paris’teki terör saldırılarının ardından işid’i yenilgiye uğratma noktasındaki çabaları iki katına çıkarmada mutabık kaldı.

görüşmede, obama ve selman, suriye’de ateşkes yoluyla kalıcı ilerleme sağlanması ve ülkede siyasi geçiş sürecinin başlatılması düşüncelerini ifade etti. viyana’daki sonuçlardan memnuniyetlerini dile getirdi.

suriyeli ılımlı muhaliflere güçlü desteğin önemini yeniden teyit eden iki lider, muhaliflerin gelecekteki barış çabalarındaki rolünü ele aldı.

bunun yanında, irak hükümetine işid ile mücadelesinde en iyi nasıl yardım edilebileceğini görüşen obama ve selman, yemen’deki çatışmaları sona erdirmek için gerekli insani konuları da konuştu.

obama, g20 liderler zirvesi kapsamında yarın da çalışma toplantılarına katılacak.

zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyecek obama, ardından filipinler’e gitmek üzere antalya’dan ayrılacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;