IŞİD

IŞİD operasyonu: 7 ilde 68 gözaltı

Türkiye çapında 7 ilde IŞİD'e düzenlenen operasyonlarda dünden bu yana toplam 68 kişi gözaltına alındı. Antalya'daki operasyonda lojistik destek sağladıklarından şüphelenilen 3 Rusya vatandaşı yakalandı.

Konular: IŞİD, Türkiye

dün başlayan işid operasyonlarında 6 şehirde toplam 68 şüpheli gözaltına alındı. 

antalya

antalya terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, istihbari bilgiler doğrultusunda işid'e yönelik sürdürülen çalışma kapsamında, örgütle bağlantılı olduğu belirlenen kişilerin döşemealtı ilçesindeki evlerine operasyon düzenlendi.operasyonda, ilçedeki müstakil bir evde kadıkları öğrenilen rus vatandaşı k.b, r.k. ve a.s. gözaltına alındı. zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, bazı dijital dökümanlara el konuldu. işid'e lojistik destek verdikleri iddia edilen zanlıların, çatışma bölgelerindeki terör örgütü üyeleriyle sürekli irtibat halinde oldukları bildirildi. emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. rusya büyükelçiği de gözaltına alınanların rus vatandaşı olduğunu doğruladı. 

ankara

ankara emniyet müdürlüğü istihbarat şubesinin işid'e yönelik operasyonunda,  1'i türk 16 kişi gözaltına alındı.
suriye uyruklu olduğu öğrenilen 15 kişi, sınır dışı edilmek üzere ankara emniyet müdürlüğü yabancılar şube müdürlüğüne teslim edilirken, ifadesi alınan i.k. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

kilis

kilis emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekiplerince, kent merkezi ve sınır hattında düzenlenen operasyonda da işid ile irtibatlı olduğu ve illegal yollarla suriye'den türkiye'ye geldiği ileri sürülen 2'si çocuk 4 yabancı uyruklu yakalandı.

haklarında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından adli işlem başlatılan v.f. ve d.k. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. çocukların ise yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

şanlıurfa
şanlıurfa emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, kent merkezinde 22 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, türkiye'de eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen 21 kişiyi gözaltına aldı.

mersin ve adana

mersin emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekiplerince tarsus, anamur ve silifke ilçelerinde düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.
işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

diğer zanlılardan 3'ü savcılık sorgusunun ardından, 3'ü ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. adana'da işid’e yönelik operasyonda 5'i yabancı uyruklu 9 şüpheli yakalandı.

izmir

izmir terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında 6 adreste haklarında savcılık tarafından gözaltı kararı verilen 6 kişiyi yakalandı. şüphelilerin ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda örgütsel doküman, av tüfekleri ile atış talimlerinde kullanıldığı belirtilen havalı tabancalar ele geçirildi.

bu yılın 11 gününde çeşitli illerde işid'e yönelik operasyonlarda 73 şüpheli gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 41 zanlıdan 4'ü tutuklanmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;