Pakistan

IŞİD Pakistan'da saldırdı: 75 ölü

Pakistan'da Lal Şahbaz Kalender türbesine yönelik intihar saldırısında en az 75 kişi öldü, 150'den fazla yaralı var. Saldırının ardından Pakistan, Afganistan ile olan sınırını kapattı.

Konular: Pakistan

pakistan'ın sind eyaletindeki sehwan şehrinde bulunan lal şahbaz kalender türbesinde, kalabalığın arasına giren bir intihar bombacısı üzerindeki düzeneği patlattı.

en az 75 kişinin öldüğü, 150'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı işid üstlendi. 

pakistan başbakanı navaz şerif saldırıyı kınadı, "son günler çok zor geçiyor ancak bu saldırıların bizi bölmesine, korkutmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

saldırının ardından pakistan, 'terör eylemlerinin arttığı' gerekçesiyle afganistan ile sınırını kapattı.

aynı haftanın başında, ülkenin doğusundaki lahore kentinde 13 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı pakistan talibanı'nın cemaat-ül ahrar isimli kolu üstlenmişti.

 

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;