Suriye'de iç savaş

IŞİD rejimin ikmâl yollarına saldırıyor

Şam ve Humus'ta en az 140 kişinin öldüğü bombalı saldırılarının ardından IŞİD, Suriye rejiminin Şam’dan Halep’e giden ikmâl yollarına saldırdı.

[Fotoğraf: AFP / Arşiv]

işid, suriye rejiminin şam’dan halep’e giden ikmâl yollarına saldırdı. şam ve humus’ta düzenlediği şiddetli bombalı araç saldırılarından bir gün sonra, rejimin destek yollarına saldıran işid, halep’in rejim kontrolündeki yerleşim birimleriyle ülkenin rejim kontrolündeki güneyini birleştiren yol üzerindeki bazı köyleri de ele geçirdi.

reuters’ın rejim kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, rejim güçleri saldırıları doğruladı ancak büyük kayıplar veren işid’in püskürtüldüğünü söyledi.

suriye insan hakları gözlemevi başkanı rami abdulrahman, rejim güçlerinin yol üzerindeki dört işid mevziinden birini geri aldıklarını söyledi.

işid, pazar günü şam’ın güneyindeki hazreti zeyneb türbesi yakınlarında düzenlenen ve rejim verilerine göre 83 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısını üstlendi. humus’ta da ayrıca iki araçlı saldırıda en az 39 kişi yaşamını yitirdi. gözlemevi ise ölü sayısının şam’da en az 120, humus’ta en az 64 olduğunu söyledi.

abd ve rusya’nın üzerinde anlaştıklarını açıkladıkları ‘hasmâne tutumların sonlandırılması’ kararı, 27 şubat’ta gece yarısından itibaren geçerli olacak.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;