IŞİD

IŞİD'e operasyon: 103 ölü

Irak güvenlik güçleri, ABD öncülüğündeki koalisyonunun desteğiyle Ninova, Salahaddin ve Anbar'da düzenlediği operasyonlarda 103 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Konular: Irak, Ortadoğu, IŞİD
[ARŞİV] [Fotoğraf: Reuters]

irak'ın ninova, salahaddin ve anbar vilayetlerinde güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyona ait uçaklar tarafından işid'e operasyon düzenlendi. 103 işid üyesi öldürüldü.

irak savunma bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin işid'e yönelik hava operasyonlarında örgüte ait çok sayıda askeri mühimmat ve mevzinin yok edildiği belirtildi.

samarra operasyon komutanlığı ve haşdu şabi (halk topluluğu) güçlerinin salahaddin vilayetinin elayin bölgesini tümüyle işid'den kurtardığı belirtilen açıklamada, bölgedeki çatışmalarda 23 işid üyesinin öldürüldüğü duyuruldu.

açıklamada, samarra'nın batısındaki el cezira bölgesinde 12 işid üyesinin öldürüldüğü, bomba yüklü 2 motosikletin ele geçirildiği ve 40 bombanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

açıklamada, anbar'ın kent merkezi ramadi'ye bağlı elbu şihab bölgesinde 16, ninova'nın telafer ilçesine düzenlenen hava saldırılarında 4, salahaddin vilayetine bağlı beyci'deki operasyonlarda da 3 işid üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

bağdat operasyonlar komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, ordu ve haşdu şabi birliklerinden oluşan ortak gücün bağdat'ın 40 kilometre batısındaki kerme kazasında yaptığı operasyonlarda 45 işid üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

ramadi'de işid'e karşı operasyon

geçtiğimiz hafta işid sünni yoğunluklu anbar eyaletinin merkezi ramadi kentine büyük bir saldırı düzenlemişti. ordunun kentten çekilmesi üzere ramadi işid’in eline geçmişti. ramadi'nin işid'in eline düşmesinin ardından irak ordusu ve yanında savaşan haşdu şabi milisleri işid'e karşı geniş operasyon başlattığını açıklamıştı.

anbar askeri kaynakları, eyaletin çeşitli bölgelerinde işid’in düzenlediği saldırılarda biri üst düzey subay olmak üzere 12 ordu ve sahva (silahlı milisler) mensubunun öldüğünü belirtmişti. ölenlerin arasında irak savunma bakan yardımcısı tuğgeneral falih ali rıza da vardı.

otorite boşluğunun yaşandığı irak'ta, işid öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde işid ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. irak ordusu ve abd'ye ait hava unsurları da bir süredir işid'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;