IŞİD

IŞİD'e Selahaddin ve Diyala'da operasyon

Irak'ta IŞİD'e karşı Selahaddin ve Diyala eyaletlerinde operasyon başlatıldı. Irak ordusunun yürüttüğü operasyona Amerikan savaş uçakları da IŞİD mevzilerini vurarak havadan destek veriyor.

Konular: IŞİD, Irak, Ortadoğu
Güvenlik güçleri Tikrit kent merkezine doğru harekete geçti. [Fotoğraf: Reuters]

irak'ın selahaddin eyaletinde işid'e karşı kapsamlı operasyon yapıldı. tikrit ve beyci'de işid'e karşı operasyona başlayan irak ordusuna abd uçakları da havadan destek verdi.

selahaddin valisi raid ibrahim hamad'ın verdiği bilgiye göre, komutanlar, tikrit merkezi ve beyci'nin işid üyelerinden 'tamamen arındırılması' için operasyona hız verdi. operasyonlara havadan uçaklarla destek verildi. 

içişleri bakanlığı'na bağlı acil müdahale güçlerinden yapılan açıklamada ise tikrit kent merkezi ve beyci arasında bulunan ve uzun zamandan beri işid'in elindeki el hamra, el mihazam, el haccac, el muaskerat bölgeleri işid'in elinden alındı. 

güvenlik güçleri tikrit kent merkezine doğru harekete geçti.

irak savunma bakanlığı selahaddin eyaletinde yürütülen operasyonlarda 94 işid üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

işid, beyci'ye yaklaşan irak merkezi hükümetine bağlı polis ve askerleri durdurmak amacıyla intihar eylemi düzenledi. 

selahaddin polis müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, işid tarafından kullanılan bomba yüklü panzerle bu sabah erken saatlerde beyci yakınında mevzilenen ve aralarında gönüllü askerlerin de bulunduğu emniyet güçleri hedef alındı. saldırıda 4 polisin öldüğü, aralarında selahaddin polis müdürü general hamad namis el cuburi'nin de bulunduğu 7 polisin yaralandığı duyuruldu.

diyala'da 30 işid üyesi öldürüldü

diyala polis müdürlüğü, işid'e karşı düzenlediği operasyonlarda 30 işid üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. diyala polis müdürü korgeneral cemil şammari tarafından yapılan açıklamaya göre, irak emniyet güçleri ve gönüllü şii askerler başkent bağdat'ın 90 kilometre kuzeydoğusundaki ve diyala eyaletinin başkenti bakuba kentinin 40 kilometre kuzeyindeki işid kontrolünde bulunan mikdadiye ilçesine bağlı el tayiha bölgesine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. 

savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda 30 işid mensubu öldürüldü, ayrıca işid üyelerine ait 5 doçka destekli araç ve bir dizi askeri techizat imha edildi. 

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;