Dünya

Işıklar Dünya için söndü

Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de aralarında olduğu yapılar 20.30'da ışıklarını kapattı.

Konular: Dünya, Çevre, Türkiye

dünya doğayı koruma vakfı türkiye (wwf türkiye) tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde eyfel kulesi, sidney opera binası’nın da aralarında bulunduğu anıtsal yapılarla eş zamanlı olarak istanbul’da da birçok tarihi yapının ışıkları cumartesi 20.30’da bir saatliğine kapatıldı.

tüm dünyayla eş zamanlı gerçekleştirilen dünya saati etkinliğinde, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için istanbul’da aralarında köprüler, topkapı sarayı, rumeli hisarı, galata kulesi gibi önemli anıtsal yapıların ışıkları, bir saatliğine kapatıldı.

istanbul’da sultan ahmet camisi, süleymaniye camisi, ayasofya, topkapı sarayı, beykoz kasrı, beylerbeyi camisi, beylerbeyi sarayı, dolmabahçe camisi, dolmabahçe sarayı ve saat kulesi, galata kulesi, ihlamur kasırları, 15 temmuz şehitler köprüsü, fatih sultan mehmet köprüsü, küçüksu kasrı, anadolu hisarı, rumeli hisarı, üsküdar mihrimah sultan camisi, yeni cami, yıldız sarayı, galatasaray üniversitesi, istanbul bilgi üniversitesi, istanbul ticaret üniversitesi, vodafone arena, türk telekom arena, ülker stadyumu’nda ışıklar bir saatliğine kapatıldı.

wwf-türkiye genel müdürü aslı pasinli, dünya saati’nin tüm dünyada milyonlarca insanı harekete geçiren en büyük çevre hareketlerinden biri olduğuna dikkati çekti:

"amacımız, 60 dakikalık duyarlılığın 365 güne yayılması. bu yüzden de bu yıl dünya saati’ni geleceğimizi aydınlatacak bir eylemle birleştirdik. akdeniz ormanlarının korunması için yürüttüğümüz projemizi güçlendirmek için bir bağış kampanyası başlattık. yapılan bağışlar, bir saatlik etkinliğimizi, gelecek kuşakların daha güzel bir dünyada yaşamasını sağlayacak önemli bir harekete dönüştürecek."

abd'nin new york kentindeki manhattan adasında da empire state binası başta olmak üzere birçok gökdelen ışıklarını kapatarak destek oldu. ispanya'nın madrid kentinde de alcala kapısı'nın ışıkları söndürüldü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;