Türkiye - İsrail ilişkileri

İsrail Dışişleri Direktörü: İsrail ve Türkiye'ye karşı ortak tehditler var

İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold, İsrail ile Türkiye'nin İran ve IŞİD gibi ortak tehditlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, "İran çok etkin, Türkiye'yi zayıflatmaya çalışıyor. Umarım Türkiye ile anlaşmazlıklarımızı geride bırakacak bir yol buluruz" dedi.

İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold [Fotoğraf: Reuters - Arşiv]

türkiye - israil ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi için haziran ayında roma'da dışişleri müsteşarı feridun sinirlioğlu ile görüşen israil dışişleri direktörü dore gold gazetecilere açıklama yaptı. reuters'ın haberine göre gold, türkiye ve israil ilişkilerine değinerek, "özellikle işid ve iran tarafından olmak üzere türkiye ve israil'in karşı karşıya kaldığı ortak tehditler var. hepsinin de üstünde iran çok etkin ve türkiye'yi zayıflatmaya çalışıyor. umarım anlaşmazlıklarımızı geride bırakmanın bir yolunu buluruz" dedi. gold gazetecilerin iran'dan nasıl bir tehdit kaynaklandığı yönündeki soruya yanıt vermedi. 

israilli diplomat ankara-tel aviv arasındaki ilişkeleri normalleştirme çabalarına ilişkin de "bence ilerleme kaydedip kaydedemeyeceğimizi görmek ve yeni bir sayfa açabilmek için iki tarafta da çabalar var" yanıtını verdi. 

dışişleri bakanlığı müsteşarı feridun sinirlioğlu ile israil dışişleri direktörü dore gold haziran ayında roma'da görüşmüştü. 

dışişleri bakanlığı sözcüsü tanju bilgiç söz konusu görüşmeye ilişkin soruları, "israil ile ilişkilerin normalleşmesi için daha önce de görüşmeler olduğu, çok net olan türkiye'nin tavrının israil tarafından da bilindiği" şeklinde cevaplamıştı. bilgiç, israil ile ilişkilerin normalleşmesinin ancak israil'in gerekli adımları atması durumunda gerçekleşecek bir durum olduğunu söylemişti. 

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;