Ortadoğu

İsrail ezanı yasaklamayı tartışıyor

İsrail'de aşırı sağcı milletvekilleri tarafından hazırlanan ve "ezanın gürültü kirliliği yaptığı" iddiasıyla yasaklanmasını öngören yasa tasarısının, bugün Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu'nda oylanması bekleniyor.

[Fotoğraf:AA]

iktidar partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu milletvekilleri tarafından hazırlanan ve israil sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanması yönündeki yasa tasarısı, israil meclisindeki arap milletvekillerinin ve insan hakları kuruluşlarının tepkisini çekti.

israil meclisindeki arap milletvekillerden basil gattas da ezan yasağı kanun tasarısını, "israil'in müslümanlara ve araplara karşı tutumunu gösteren utanç verici örneklerden birisi" olarak niteledi. ezan yasağı yasa tasarısının görüşmelerinin erteleneceği yönünde bir duyum aldığını belirten gattas, "sanıyorum bu utanç verici tasarıdan netanyahu gibi biri bile vazgeçmek zorunda kaldı" dedi.

'asıl amaç dini özgürlükleri kısıtlamak'

israil demokrasi enstitüsü adlı düşünce kuruluşu, yasama işleri bakanlık komisyonu üyelerine bir mesaj yollayarak "ezan yasağı kanunun tasarısını reddetmelerini" istedi. enstitünün web sayfasında da yayınlanan mesajda, "ezan yasağı kanun tasarısının gürültü kirliliği ile ilgili olmadığı, asıl amacın dini özgürlükleri kısıtlamak olduğu" vurgulandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;