Türkiye - İsrail ilişkileri

İsrail kabinesinden onay

İsrail kabinesi, Türkiye ile varılan mutabakatı 3 hayır oyuna karşılık 7 evet oyuyla kabul etti. Hayır oyu kullananlar arasında Savunma Bakanı Lieberman da var.

israil güvenlik kabinesi, başbakan netanyahu başkanlığında toplanarak türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi amacıyla taraflarca imzalanan mutabakatı 3 ret ve 7 kabul oyla onayladı. anlaşma, 14 gün içinde israil parlamentosunda oylamaya sunulacak.

israil askeri radyosuna göre, bugün öğleden sonra gerçekleşen toplantıda savunma bakanı avigdor liberman, eğitim bakanı naftali bennett ve adalet bakanı ayelet shaked ret oyu kullanırken, kalan 7 bakan lehte oy kullandı.

toplantıya başbakan, içişleri, savunma, iç güvenlik, adalet, maliye, eğitim, atom enerjisi, göç ve inşa bakanları üye olarak hazır bulunurken, başsavcı ve ulusal güvenlik konseyi başkanı da toplantıya gözlemci ve danışman sıfatıyla katıldı.

türkiye ile israil arasında bir süredir görüşmeleri devam eden ve pazar günü imzaları atılan mutabakat metni pazartesi kamuoyuna duyurulmuştu. türkiye adına dışişleri müsteşarı feridun sinirlioğlu, israil adına da dışişleri bakanlığı genel direktörü dore gold imzaları atmıştı.

mutabakata göre israil, mavi marmara saldırısı için özür diledi. ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti. ayrıca türkiye, gazze'nin aşdod limanı'na 10 bin ton yardım gönderdi

"ankara’yla anlaşma, israil’in avrupa’ya doğalgazı türkiye aracılığıyla göndermesi için yol açıyor” diyen israil başbakanı netanyahu, gazze'ye ablukanın kalkmadığını, denizden ablukanın devam edeceğini söylemişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;