İsrail - Filistin sorunu

İsrail’den Filistinli çocuklara gözaltı

İsrail askerleri Kudüs’ün doğusunda ‘güvenlik güçlerine taş attıkları’ gerekçesiyle beş Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

Arafat'ın 'benim küçük komutanlarım' dediği Filistinli çocuklar İsrail'e karşı direnişte ön saflarda yer alıyor. [Reuters]

israil polisi sabahın erken saatlerinde doğu kudüs’te bulunan eski şehrin banliyölerindeki evlere baskın düzenledi.

operasyonda güvenlik güçlerine taş attıkları iddiası ile yaşları 15'in altında olan muhammed dadu, murad terhuni ve reşid raşik’ı gözaltına alındı. doğu kudüs’teki halidiye mahallesi’nde ise eymen ve taha haşimiye isimlerinde 12 yaşındaki 2 çocuk daha gözaltına alındı. israil askerleri gözaltılar esnasında çocukların evlerini de aradı.

gözaltına alınan çocuklar soruşturma merkezlerine götürüldü. israilli yetkililer ise gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

filistin esirler bakanlığı, filistinli küçük çocukların gözaltına alınmasını kınadı ve eylemin ‘yasa dışı’ olduğu belirtti.

filistin hükümeti enformasyon bakanlığı gözaltına almalar esnasında yaşanan arbedelerde israil askerlerinin kullandığı plastik mermilerle onlarca gencin yaralandığını açıkladı.

filistinli insan hakları örgütlerine göre, israil hapishanelerinde yaklaşık 200 filistinli çocuk tutuklu bulunuyor. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;