İsrail

İsrail'den sınıra çit projesi

İsrail Başbakanı Netanyahu, güvenlik önlemlerini artırmayı hedefleyen proje kapsamında sınır hattı boyunca çit örmeyi planladıklarını açıkladı; "Etrafımız etçil hayvanlarla sarılı, kendimizi korumalıyız" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, sınırı gezdi. [Fotoğraf: Reuters]

israil başbakanı binyamin netanyahu, eilat kenti yakınlarındaki timna bölgesini ziyareti esnasında yaptığı ve israil radyosu tarafından yayımlanan açıklamasında, "hükümet, tüm sınır hattı boyunca çit örülmesi ve batı şeria sınırında güvenlik zafiyetinin olduğu noktaları güçlendirmeyi amaçlayan uzun vadeli bir plan yapmak istiyor" ifadesini kullandı.

israil ordu radyosu tarafından yayınlanan konuşmada netanyahu, "gördüğüm kadarıyla israil'in şu anda ihtiyacı olan tel örgüyle bütün sınırın çepeçevre sarılmasıdır. çevremiz etçil hayvanlarla sarılmış durumda, kendimizi korumamız gerekiyor" dedi.

israil uzun yıllar önce, mısır, suriye ve ürdün sınırını üzerindeki farklı bölgelere duvar ve çit örmeye başlamış, batı şeria ve kudüs sınırına ise duvar inşa etmişti.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;