Türkiye-ABD ilişkileri

"İstanbul'u başka yerlerle karıştırmasınlar"

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 şehirden ABD’ye yapılacak uçuşlara yönelik elektronik cihaz uygulamasıyla ilgili "Özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı'nı başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırmamaları gerektiğini de vurguluyoruz. Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul'u başka yerlerle bence karıştırmasınlar. Biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri zaten alıyoruz" dedi.

[Fotoğraf: AA]

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı ahmet arslan, ankara şeker fabrikası işçileriyle bir araya geldi. burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan arslan, aralarında istanbul'un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından abd'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcular tarafından uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokulmamasına yönelik uygulamayı değerlendirdi. ulaştırma bakanı arslan, "elbette ki bu, bizim ülkemiz açısından da doğru bir şey değil; bence abd açısından da doğru bir şey değil. zira kimse keyfi için oraya gitmiyor veya kimse keyfi için oradan buraya gelmiyor. biz, bu konuda dünden itibaren arkadaşlara gerekli talimatları verdik ve abd'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz. elbette her türlü tedbiri almak lazım; ama insanların da 10-12 saatlik seyahat süresinde yapması gereken çalışmayı yapabilmeleri adına bu tip cihazların yanında olmasının çok daha verimli ve sağlıklı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. abd uçuşlarındaki sınırlamayla ilgili yetkililerle görüşüldüğünü belirten bakan arslan, şunları söyledi:

"arkadaşlar, dünden beri başladılar; muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız. özellikle istanbul atatürk havalimanı'nı başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırmamaları gerektiğini de vurguluyoruz. yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği istanbul'u başka yerlerle bence karıştırmasınlar. biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri zaten alıyoruz. dünden itibaren arkadaşlar çalışmaya başladılar. karşılıklı muhataplarıyla görüşüyorlar. inşallah bu konuda olumlu sonuç alır, yolcularımızın çok daha rahat yolculuk yapmalarını sağlarız"

elektronik cihazlara yönelik uygulamanın, yolcuların faydasına olmadığını vurgulayan ulaştırma bakanı arslan, "bizim derdimiz, uygulamanın nasıl olacağı konusu değil; bu uygulamanın yolculuğun konforunu da sayısını da düşürebileceği; bunun özellikle yolcuların faydasına olmadığını vurgulayıp, bundan geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiğini konuşuyoruz. bu, müzakere ediliyor" dedi.

aralarında istanbul’un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından abd’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcular, bugünden itibaren yolcu kabinine cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak. türk hava yolları, uygulamanın bugün tebliğ edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdiğini bildirerek abd’ye uçacak yolcularını uyardı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;