Avrupa

İsviçre'de başörtülü kadına tazminat davası

İsviçre'de mahkeme, başörtüsü taktığı için işten atılan Sırbistanlı bir Müslüman kadını haklı bularak çalıştığı şirketi 3 ay maaş ve 8 bin İsviçre Frangı tazminat ödemeye mahkûm etti.

Konular: Avrupa
[Fotoğraf: AA]

isviçre ismi açıklanmayan 29 yaşındaki sırbistan uyruklu kadın, uzun zamandır çalıştığı çamaşırhanede 2015'ten itibaren başörtüsü takmaya başlayınca işten çıkarıldı.

bern-mittelland yerel mahkemesine dava açan başörtülü kadın haklı bulundu. şirketin işten çıkarma kararının adil olmadığına karar veren mahkeme ayrıca şirketin kadına, maddi ve manevi kaybı için 3 aylık maaş ve 8 bin isviçre frangı ödemesine hükmetti.

isviçre islâm çatı federasyonu basın sözcüsü önder güneş, her iki tarafın da temyiz hakkını kullanabileceğini belirterek, şirketin bu hakkı kullanması halinde kararın bir üst mahkeme tarafından aynen onanacağını düşündüğünü söyledi.

güneş, mahkeme kararının isviçre'de özel sektörde çalışan müslüman kadınları yakından ilgilendirdiğini ve örnek teşkil ettiğini vurguladı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;