Haber

İtalya'da protestolar

Kemer sıkma önlemlerine karşı birçok kentte düzenlenen protestolara binlerce kişi katıldı.

Konular: Küresel ekonomi

Haberin Öne Çıkanları

Torino'da 14 kişi yaralandı

Tren istasyonunu işgal ettiler

Bazı polisler göstericilere destek verdi

İtalya'da binlerce kişi hükümetin kemer sıkma önlemlerini protesto etti. [Reuters]

gösterilerde işçiler ve öğrenciler ön saflarda yer aldı. çiftçiler, emekliler ve kamyon şoförleri de eylemlere destek verdi. 

en büyük gösteri torino kentindeydi. şehir merkezinde toplanan kalabalığa polis müdahale etti. aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 14 kişi yaralandı.  

göstericiler, ayrıca torino’da porto nuovo tren istasyonunu yarım saat işgal etti. işgal demiryolu ulaşımında bir süre aksamaya neden oldu.  

bazı polis memurları ise kasklarını çıkararak  göstericilere destek verdi. polislerin desteği alkışlarla karşılandı.

hükümetten açıklama

başbakan yardımcısı ve içişleri bakanı angelino alfano, göstericilerin yasalara uygun davrandığı sürece gösterilerin meşru olacağını söyledi. alfano, yasadışı eylemler yapılmaması uyarısında bulundu.

ekomomik kriz 

avrupa’nın üçüncü en büyük ekonomisi olan italya son iki yıldır ekonomik krizden çıkamıyor. yakıt fiyatları, yüksek vergiler ve işsizlik sorunların başında. genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 40’ın üstünde.   

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;