Avrupa

İtalya’da yine kaçak faciası

İtalya’nın güneyinde, en az 250 göçmeni taşıyan tekne battı. 27 ölü var, 200 kişi kurtarıldı. İtalyan ve Malta gemileri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

italya’nın sicilya adası ve tunus arasındaki bölgede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 250 göçmeni taşıyan tekne alabora oldu. bir hafta önce, 3 ekim’de, bu kez lampedusa adası yakınlarında benzer bir trajedi yaşanmış, 339’dan fazla göçmen hayatını kaybetmişti.

italyan haber ajansı ansa’nın verdiği bilgilere göre, en az 50 ölü var, 10’u çocuk. malta donanmasına ait bir geminin 150, italyan donanmasından bir başka geminin de 56 kişiyi kurtardığı biliniyor. ağır yaralılarsa helikopterlerle lampedusa’ya götürüldü.

kurtarma operasyonunu da yöneten maltalı yetkililerin verdiği bilgiye göre, tekne, bugün saat 17:00 sularında, bir malta askeri uçağı tarafından zor durumdayken görüldü. uçaktan tekneye, bir cankurtaran salı atıldı.

geçen hafta lampedusa’da yaşanan felaket, bugüne dek yaşananların en kötülerinden biriydi.

her yıl binlerce kaçak göçmen, aşırı kalabalık teknelerle ve tehlikeli koşullarda güney italya’ya ulaşmaya çalışıyor.

birleşmiş milletler mülteci yüksek komiserliği’ne göre, sadece bu sene, 32 bin kaçak italya’nın güneyine ve malta’ya bu yollarla vardı.

kaynak: ajanslar

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;