Serie A

İtalya’nın gururu: Juventus

İtalyan futbolu eski günlerinden çok uzakta. Milan, Inter gibi kulüpler Avrupa arenasında artık yok. Juventus, devlerle baş edebilen tek İtalyan kulübü.

Konular: Spor, Futbol
Juventus, Serie A'da 5 yıldır şampiyon oluyor. [Reuters]

real madrid ve barcelona, yüksek televizyon gelirli ingiltere kulüpleriyle baş etmek artık zor. italya’da beş yıldır şampiyon olan juventus, bu kulüpler arasındaki tek italyan.

şampiyonlar ligi çeyrek final ilk maçında evinde barcelona’yı 3-0 yenen juventus, eğer nou camp’ta paris saint germain’in kaderini yaşamazsa katalan devini eleyip yarı finale çıkacak.

inter’in 2010 yılında şampiyonlar ligi’ni kazanmasının ardından italyanların büyük bir başarısı yok. ekonomik sıkıntılarla boğuşan, istikrarsızlıklarla uğraşan, stadyum sorununu çözemeyen, bir dönem de şike skandallarının hakim olduğu italya’da juventus 2011-12 sezonundan beri şampiyonluğu kimseye bırakmıyor. hatta şampiyonluklarını da haftalar öncesinden ilan ediyor. buna karşın avrupa’da istenilen başarılarına hala erişebilmiş değil.

2011-12 şampiyonlar ligi çeyrek final maçından sonra o dönem juventus’u çalıştıran antonio conte, reçeteyi şöyle yazmıştı:

“italya’da sahip olduğumuz şeyle çalışmak zorundayız ve olayın eskisi gibi olmadığını anlamamız için alçakgönüllü olmak zorundayız. fakat biz burada sadece dedikodular, boş şeyler ve hakemlerle tartışmakla uğraşıyoruz”

conte, 2014’te ayrıldı ve yerini allegri’ye bıraktı.  allegri de conte’den aldığı takımı daha iyi çalışan ve kontrollü bir takım haline getirdi. juventus şimdi avrupa’da daha iddialı.

takımın en önemli kozlarından biri de dybala. birçoklarına göre arjantin’de messi’den sonra çıkan en yetenekli oyuncu. burada serie a’nın en üretken ismi vatandaşı higuain de var. boşnak miralem pjanic savunmada geçit vermiyor. kalede de tabii ki buffon var.

allegri’ye göre takım büyüme sürecinde. son birkaç yıldır önemli adımlar attıklarını söyleyen allegri, son üç yıldır avrupa’nın juventus’a saygısının arttığı görüşünde.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;