Euroleague

İyi başladı, kötü bitirdi

Galatasaray Liv Hospital, Euroleague çeyrek final serisindeki ilk maçında Barcelona'ya 27 sayı farkla, 88-61 yenildi.

Konular: Spor, Basketbol
Barcelona, son altı yılda beşinci kez dörtlü finale yükselmeyi hedefliyor. [AFP]

galatasaray, deplasmanda mücadele verdiği maçın ilk yarısı boyunca üstünlüğünü korudu ama ikinci yarıda geriye düşüp farkın açılmasına engel olamadı. 

barcelona'dan bostjan nachbar 19 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. juan carlos navarro galibiyete 12 sayıyla katkıda bulundu. 

galatasaray'da ise çift haneli sayıları bulan tek oyuncu, sadece ilk yarıda forma giymesine rağmen 14 sayıyla carlos arroyo oldu. arroyo'nun sakatlanıp ikinci yarıda oynayamaması, maçın gidişatını değiştiren en önemli faktördü. 

galatasaray hızlı başladı

sarı kırmızılılar ilk çeyreğin üçüncü dakikasında 9-0 öndeydi. barcelona bu çeyreğin yarısında navarro'nun üç sayılık atışıyla farkı dörde indirdi, skoru 14-10 yaptı. fakat galatasaray ikinci on dakikaya 21-14 önde girdi.

ev sahibi takım bu çeyrekte beraberliği yakalamaya çok yaklaştı. ante tomic'in basketiyle skor 27-25 oldu. galatasaray, carlos arroyo'nun etkili oyunuyla rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. sarı kırmızılılar ilk yarıyı 35-33'lük üstünlükle tamamladı.

ikinci çeyreğin sonunda sakatlanan carlos arroyo oyuna devam edemedi.

işler tersine döndü

barcelona ikinci yarının hemen başında pullen'ın üç sayılık basketiyle 36-35 öne geçti. son üç dakikaya girilirken fark altı sayıya çıkmıştı. erazem lorbek skoru 45-39 yaptı. barcelona, üçüncü çeyreğin bitimine 33 saniye kala, brad oleson'ın üç sayılık basketiyle farkı 10'a çıkardı.

son çeyreğe 59-49'luk önde giren katalan ekibi, kısa sürede arayı iyice açtı. bitime dört dakikadan az kala, alejandro abrines'in basketiyle fark 20 sayıya yükseldi, skor 74-54 oldu. özellikle kostas papanikolaou ve bostjan nachbar'ın isabetli şutlarıyla skor farkı iyiyce büyüdü, nachbar son dakikada skoru 88-58'e getirdi. son basketi galatasaraylı pops mensah-bonsu attı. barcelona maçtan 88-61'lik galibiyetle ayrıldı. 

ergin ataman ilk yarıda arroyo'nun liderliğinde hücumda çok iyi oynadıklarını ve iyi savunma yaptıklarını ama ikinci yarıda oyunun tamamen değiştiğini söyledi.

ataman, "önce liderimiz olan arroyo'yu kaybettik. diğer konu da ribaundlarda zafiyet göstermemiz oldu. ilk yarıda skor çok yakındı, ikinci yarıda kontrolü yitirdik ve sonra barcelona istediği tempoda maçı götürdü" dedi.

ikinci maç yine barcelona'da

üç galibiyet alan takımın dörtlü finale yükseleceği seride ikinci maç 17 nisan perşembe günü yine barcelona'da oynanacak.

üçüncü ve gerekirse dördüncü maç istanbul'da. seri beşinci ve son maça kalırsa, takımlar saha avantajına sahip olan barcelona'nın evinde karşı karşıya gelecek. 

gecenin diğer çeyrek final maçında real madrid, konuğu olympiakos'u 88-71 yendi.

euroleague'de ikinci kez mücadele eden galatasaray çeyrek finalde ilk kez yer alıyor. sarı kırmızılılar, çeyrek final serilerindeki tek türk ekibi.

bu turu geçecek takımlar, 16-18 mayıs'ta milano'da düzenlenecek dörtlü finalde mücadele verecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;