IŞİD

İzmir'de IŞİD operasyonu

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Suriye'deki IŞİD örgütüyle irtibatlı oldukları, bazılarının da çatışma bölgelerinde bulundukları belirtildi.

Konular: IŞİD, Türkiye
Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde yapılan aramada ise iki tabanca ele geçirildi. [Fotoğraf:AA]

anadolu ajansı'nın haberine göre, izmir emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, işid üyesi bazı kişilerin suriye'den türkiye'ye geçerek izmir'e geldikleri bilgisi üzerine çalışma başlattı. şüphelilerin adreslerini belirleyen ekipler, izmir merkezli isparta ve erzurum'da 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. operasyonlarda işid örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

şüphelilerin izmir'in buca ve menemen ilçelerindeki adreslerinde yapılan aramada ise iki tabanca, işid'i temsil eden sözde örgüt bayrağı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

ajansın haberinde gözaltına alınan şüphelilerin suriye'deki işid örgütüyle irtibatlı oldukları, bazılarının da çatışma bölgelerinde bulundukları belirtilirken, gözaltına alınan zanlılar, il emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi'ne götürüldü.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;