Gülen örgütü soruşturmaları

İzmir'de yasadışı dinleme soruşturması

İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen "yasadışı dinleme" operasyonunda gözaltına alınan 24 polisten 14'ü tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Konular: Türkiye
Gözaltındaki polisler dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. [Fotoğraf-AA]

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 13 ilde gözaltına alınan 24 polisin ifadeleri, cumhuriyet savcısı okan bato tarafından alındı.

ifadelerinin alınmasının ardından 14 şüpheli polis tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesi'ne sevk edildi. 10 polis ise serbest bırakıldı.

şüpheli polislerden bazılarının avukatı muzaffer akyol, savcılık sorgusunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, reddi hakim talebinde bulunacaklarını söyledi.

serbest bırakılan polislerden komiser ramazan mert adliye çıkışında, "işte sevdam bu'' diyerek türk bayrağı açtı. 

hakkında yakalama kararı bulunan batman emniyeti'nin eski müdürü hasan ali okan'ın avukatı resul tunçkır adliye önünde gazetecilere açıklamasında, yüksek tansiyon hastası olduğu için beyin kanaması şüphesi bulunduğunu belirttiği müvekkilinin, hasta oğlunun tedavisinin tamamlanması ve kendisini iyi hissetmesinin ardından teslim olacağını söyledi. elazığ emniyeti eski müdür yardımcısı ramazan karakayalı'nın yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;