Türkiye

Joe Biden Türkiye'ye geliyor

Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kasım ayında Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Biden ziyaretinde, özür dilediği Erdoğan ile de görüşecek.

Konular: Ortadoğu, ABD, Türkiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Biden son olarak New York'ta görüşmüştü. [Fotoğraf: Getty Images / Arşiv]

abd başkan yardımcısı joe biden; fas, ukrayna ve türkiye'yi ziyaret edecek. 17 kasım haftasında yapılacak ziyarette biden, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ve başbakan ahmet davutoğlu ile bir araya gelecek. beyaz saray görüşme planının detaylarının daha sonra açıklanacağını duyurdu.

joe biden, erdoğan'dan özür diledikten sonra ilk kez ikili bir araya gelmiş olacak.

biden, "erdoğan bana 'suriye konusunda siz haklıydınız' dedi" sözleri nedeniyle cumhurbaşkanı erdoğan'ı arayarak özür dilemişti. erdoğan, bu özür öncesinde "biden böyle şeyler söylediyse benim için tarih olur. özür dilemelidir" demişti.

erdoğan'ın son new york ziyaretinde ikili bir araya gelip işid başta olmak üzere 'terörle' ortak mücadele konusunu görüşmüştü.

kaynak: beyaz saray, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;