Premier League

Jose Mourinho Manchester United'da

Manchester United'ın yeni menajeri Jose Mourinho oldu. Portekizli teknik adamın sözleşmesi 2020 yılına kadar sürecek.

Konular: Spor, Futbol
Mourinho, en son Chelsea'de görev yaptı. [Manchester United]

chelsea'deki ikinci döneminden kötü çıkan jose mourinho, louis van gaal ile yolları ayıran manchester united'ın yeni menajeri oldu.

kendini 'özel biri' olarak tanıtan 53 yaşındaki teknik adam daha önce porto, inter ve real madrid'i çalıştırmıştı.

ed woodward mourinho hakkında "o şu an en iyi teknik direktör. avrupa'nın birçok ülkesinde şampiyonluklar kazandı. premier lig'i de çok iyi biliyor. burada üç şampiyonluk yaşadı. bizim kulübümüzde de başarılı olacaktır" dedi.

mourinho ise "manchester united'ın menajeri olmak benim için büyük gurur. kendimi her zaman old trafford'da iyi hissettim. kariyerimin en özel dönemlerinden biri olacak" diye konuştu.

van gaal tek kupayla veda etti

kulüp düzeyinde ajax, barcelona ve bayern münih gibi dünyanın önde gelen takımlarını çalıştıran van gaal, meslektaşı alex ferguson'un emekliye ayrılmasından sonra düşeşe geçen manchester united'da transfere yaklaşık 300 milyon sterlin harcamasına karşın taraftarları ve yönetimi memnun edemedi.

ispanya, almanya ve hollanda liglerinde toplam yedi kez şampiyonluk sevinci yaşayan 64 yaşındaki teknik adam, "kırmızı şeytanlar"daki ilk sezonunu 70 puanla dördüncü sırada tamamladı ve şampiyonlar ligi biletini aldı.

bu sezon sadece bir hafta liderlik koltuğunda oturan van gaal yönetimindeki manchester united, inişli-çıkışlı bir performansın ardından sezonu 66 puanla beşinci sırada bitirerek uefa avrupa ligi'ne gitmeye hak kazandı.

manchester ekibiyle federasyon kupası'nda finale çıkmayı başaran hollandalı teknik adam, uzatmalara giden maçta crystal palace'ı 2-1 mağlup ederek iki sezonluk ingiltere kariyerindeki tek kupayı kazanmayı başardı.

manchester united ile bu kez el sıkıştı

çeyrek asırlık manchester united kariyerinin ardından 2013 yılında emekliye ayrılan "sir" unvanlı alex ferguson, kendisinin yerine önce guardiola'yı, ikinci isim olarak da mourinho'yu önerdiğini ancak iki teknik adamın şartlarının o dönemde uygun olmadığını ifade etmişti.

toplam 13 lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra emekli olan ve anılarını yazan ferguson, ayrıldıktan sonra yerine ilk isim olarak pep guardiola'yı önerdiğini ancak ispanyol meslektaşının o dönemde bayern münih'i tercih ettiğini, aynı dönemde mourinho'nun da chelsea'nin teklifine "evet" dediğini aktarmıştı.

ferguson'un ayrılmasından üç yıl sonra bir kez daha manchester united'ın gündemine gelen mourinho, bu kez köklü kulüple ile el sıkıştı.

manchester'da pep-mourinho rekabeti

ispanyol teknik adam pep guardiola ile anlaşan manchester city'nin ardından ezeli rakibi manchester united'ın da mourinho'yu göreve getirmesiyle gelecek sezon iki teknik adam ve takımları arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

ispanya'da guardiola'nın barcelona'yı, mourinho'nun da real madrid'i çalıştırdığı dönemin ardından ikinci kez iki isim aynı ligde mücadele edecek. iki teknik adam daha önce sık sık birbirleri hakkında basına verdikleri demeçlerle gündeme gelmişti.

mourinho'nun üç sezon çalıştırdığı real madrid, 2011-12 sezonunda şampiyonluk ipini göğüslerken, 2010-11 sezonunda ise guardiola yönetimindeki barcelona'nın ardından ikinci sırada kaldı.

chelsea ile 7 kupa kazandı

premier lig'de iki kez chelsea'nin başına geçen ve londra ekibiyle 3 premier lig, 3 lig kupası, bir de federasyon kupası şampiyonluğu yaşayan 53 yaşındaki mourinho, 2014-15 sezonunda ligi zirvede bitirmesine karşın geçen sezon kötü gidişi durduramayınca aralık ayında görevine son verilmişti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;