Şampiyonlar Ligi

Juventus Barcelona'yı eledi

Bir önceki turda 4-0'lık mağlubiyetin rövanşında Paris Saint Germain'i 6-1'lik skorla eleyen Barcelona bu kez bu geri dönüşü yapamadı. İlk maçta Juventus'a 3-0 yenilen Barça evinde 0-0 berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi'nden çeyrek finalde elendi.

Konular: Spor, Futbol
Dani Alves yıllarca Barcelona'da oynadı. [Reuters]

uefa şampiyonlar ligi'nde barcelona'yı eleyen juventus ve borussia dortmund'u saf dışı bırakan monaco, yarı finale yükseldi.

ispanyol temsilcisi barcelona, deplasmanda 3-0 mağlup olduğu italya'nın juventus takımını ağırladı.

sakatlığı süren milli futbolcu arda turan'ın 18 kişilik kadroda yer almadığı barcelona, tüm çabalarına rağmen juventus savunmasını geçemedi.

maçın 0-0 sona ermesiyle seyircisi önünde çıktığı son 15 şampiyonlar ligi karşılaşmasını da kazanan barcelona'nın serisi de bitti.

juventus böylece yarı finalin yolunu tuttu.

monaco 13 yıl sonra yarı finalde

fransa'nın monaco takımı, almanya'da 3-2 yendiği borussia dortmund ile sahasında karşılaştı.

borussia dortmund, polisin, takım otobüsünü 20 dakika kadar durdurması nedeniyle stada geç geldi. bu yüzden karşılaşma 5 dakika rötarlı başladı.

monaco, mbappe'nin 3. dakikadaki golüyle maçın başında 1-0 üstünlük yakaladı. fransız temsilcisi, falcao'nun 17. dakikada attığı golle devreyi 2-0 önde tamamladı.

borussia dortmund, reus'un 48. dakikada gelen golüyle umutlansa da monaco, oyuna sonradan giren germain'in 81. dakikadaki golüyle maçı 3-1 kazandı.

bu sezon evinde oynadığı 7'nci şampiyonlar ligi maçında da yenilmeyen monaco, 2003-2004 sezonunda finale çıktığından bu yana ilk kez yarı final bileti aldı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;