Çevre

Kaçakçıları caydırmak için boynuzlarını kestiler

Çekya’da bir hayvanat bahçesi, kaçakçıları caydırmak için gergedanlarının boynuzlarını kesti.

Konular: Çevre, Avrupa

çekya’da (çek cumhuriyeti) prag'ın kuzeyindeki dvur kralove hayvanat bahçesi yetkilileri zor bir karar aldı. bahçedeki gergedanların güvenliği için, hayvanların boynuzları testereyle kesildi.

fransa'da thoiry hayvanat bahçesi'ne yönelik saldırının ardından bu kararı aldıklarını belirten yetkililer, bu sayede kaçakçıları caydırmayı ve hayvanların huzur içinde yaşamasını amaçlıyor.

veteriner kontrolünde uyuşturulan hayvanların boynuzları elektrikli testereyle dikkatlice kesiliyor.

hayvanat bahçesi müdürü premysl rabas, "gergedanın boynuzunu kesmeye, fransa'daki saldırıdan sonra karar verdik. orada bir gergedan öldürüldü, boynuzu kaçakçılar tarafından kesildi. biz de kaçakçıları caydırmak için bunu yaptık. burada canlı doku yok. sıkılaşmış bir madde bu, tırnağa veya saça benziyor" dedi.

gergedanın acı hissetmediğinin altını çizen müdür, bu sayede fransa’dakine benzer olayları daha baştan engellemek istediklerini anlattı.

bahçedeki 20 diğer gergedan da aynı işlemden geçecek. boynuzlar zamanla yeniden uzayacak fakat yetkililer gerekli görülürse işlemin tekrarlanacağını belirtiyor.

geçen yıl sadece afrika'da en az bin 300 gergedan, boynuzları için öldürüldü.

kaynak: storyful

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;