Euro 2016

Kadrodan 8 futbolcuya veda edilecek

Euro 2016 için son listeler 1 Haziran'dan önce verilecek. Takımlar kadrolarını 23 kişiye düşürmek zorunda. Fatih Terim ve ekibi yoğun bir çalışma içerisinde.

Türkiye en iyi 3. olarak turnuvaya geldi. [AA]

türkiye futbol direktörü fatih terim aday kadroya 31 futbolcuyu davet etmişti. terim şimdi 8 futbolcuya veda etmek zorunda.

takımlar, avrupa futbol şampiyonası'nda 23 futbolcuyu kadroya alabiliyor. bu nedenle kadrolardan bazı futbolcular gönderilecek.

23 futbolcudan 3'ü kaleci. bursaspor'dan serdar aziz'in sakatlığı sürüyor. kadroda olmama ihtimali yüksek. burak yılmaz'ın sakatlığı ise geçti. kariyerini çin'de sürdüren eski galatasaraylı futbolcu karadağ maçında sahaya çıktı. ilk milli tecrübesini yaşayan 18 yaşındaki emre mor da bu maçta iyi bir performans sergiledi. fransa'ya gitme umutlarını artırdı.

türkiye, 5 haziran'da hazırlık maçında slovenya ile karşılaşacak. bu maçta 23 kişilik kadro hazır bulunacak.

31 kişilik kadro şu şekilde: 

kaleciler: volkan babacan (medipol başakşehir), onur recep kıvrak (trabzonspor), ali şaşal vural (eskişehirspor), harun tekin (bursaspor)

savunma: gökhan gönül, şener özbayraklı, caner erkin, mehmet topal (fenerbahçe), çağlar söyüncü (altınordu), hakan kadir balta, semih kaya (galatasaray), serdar aziz (bursaspor), ismail köybaşı (beşiktaş), ahmet yılmaz çalık (gençlerbirliği)

orta saha: selçuk inan, yasin öztekin (galatasaray), emre mor (nordsjaelland), ozan tufan, alper potuk, volkan şen (fenerbahçe), oğuzhan özyakup, olcay şahan, gökhan töre (beşiktaş), hakan çalhanoğlu (bayer leverkusen), nuri şahin (borussia dortmund), mahmut tekdemir (medipol başakşehir), arda turan (barcelona)

forvet: burak yılmaz (beijing guoan), cenk tosun (beşiktaş), yunus mallı (mainz 05), mevlüt erdinç (guingamp)

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;