Genel seçim

Kalın: Cumhurbaşkanı halkla buluşmaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Kasım seçimleri öncesinde meydanlarda olup olmayacağını Sözcüsü İbrahim Kalın değerlendirdi. Kalın, Erdoğan'ın halkla buluşmaya devam edeceğini söyledi; "Halkla temasının 'seçim kampanyası yürütüyor' gibi yansıtılmasını kasıtlı buluyoruz" dedi.

[Fotoğraf: AA - Arşiv]

beştepe'de basın toplantısı yapan cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, 1 kasım genel seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın meydanlara inip inmeyeceğiyle ilgili soruları cevapladı. kalın soruyu şöyle yanıtladı:

"bu meydanlara inme ifadesi kodlu bir ifade haline geldi, halkın oylarıyla seçilmiş ve milletin her kesimiyle temasta olan bir cumhurbaşkanımız var şu anda. cumhurbaşkanımızın halkla temasının, her buluşmasının, 'bakın, bir seçim kampanyası yürütüyor, siyasi bir faaliyetin içerisinde' gibi yansıtılmasını biz bir kere çok kasıtlı, yanlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. kendisi halkın içinden gelmiştir, siz onu taksicilerle çay içerken görürsünüz, bazen vatandaşlara hitap ederken görürsünüz. böyle bir liderin bu tür eleştiriler ve değerlendirmeler var diye halkla teması kesmesini bekleyemeyiz. halkımız seçmiştir, halkımızla iç içedir, buluşmaya görüşmeye devam edecektir. yurt içi olur yurt dışı olabilir."

ferguson'a benzetti

ibrahim kalın konuşmasında üst üste sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği ve operasyonların düzenlendiği cizre'de yaşananlara da değindi. operasyonlara yönelik eleştirilere, geçen yıl abd’nin ferguson kasabasında yaşananları örnek göstererek cevap verdi. kalın, "çok abartılı, yalan-yanlış haberleri görüyoruz, duyuyoruz. böyle bir güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkmaması için güvenlik güçlerimiz kanunlar içerisinde gerekeni yapmıştır. ferguson'u düşünün. orada güvenliği sağlamak için nasıl önlem alındığını gördük ki orada hendek kazanlar, tuzak kuranlar yoktu" diye konuştu.

ferguson'da ağustos 2014'te 18 yaşındaki siyah michael brown silahsızken polis tarafından vurularak öldürülmüş, ardından başlayan protesto gösterileri diğer kentlere de yayılmıştı. özellikle siyahlara yönelik polis şiddetinin protesto edildiği eylemlerde, güvenlik güçlerinin müdahaleleri tepkiye neden olmuştu.

"israil ateşle oynuyor"

ibraim kalın ayrıca, israil'in mescid-i aksa'ya saldırılarını da değerlendirdi. kalın, "mescid-i aksa'daki her ihlal ve işgal hareketi ateşle oynamaktır. israil şu anda ateşle oynuyor" dedi. 

"mescid-i aksa külliyesi içerisindeki bölüme müslümanların girişini engelleyen israil askerleri, maalesef onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu. bunun amacının ne olduğunu biliyoruz. el-halil kentinde hz. ibrahim cami'nde yaptıkları gibi mescid-i aksa'nın da belli bölümlerini zamansal ve mekansal olarak taksim etmeye çalışmaktadır israil yönetimi. böylece oraya aşırılıkçı yahudi yerleşimcilerin girmesini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. bunlar yapılırken israil askerlerinin koruması altında kirli postallarıyla mescid-i aksa'nın pak topraklarına, halılarına, camilerine ayak basmalarını şiddetle kınıyoruz."

nokta'nın kapağı

nokta dergisi kapağında, cumhurbaşkanı erdoğan'ın bir fotoğrafı şehit cenazesinde selfie çeker gibi montajlanmıştı. nokta dergisinin bu haftaki sayısı, ''cumhurbaşkanı'na hakaret ve terör örgütü propagandası'' yapıldığı gerekçesiyle toplatılmıştı. kalın bununla ilgili şunları söyledi:

"cumhurbaşkanına hakareti basın özgürlüğü saymak dünyanın hiçbir yerinde yoktur. asla ifade özgürlüğü ile ilişkilendirilemez. terörle mücadele sürecinden geçiyoruz. hakaret, terör örgütünün doğrudan ya da dolaylı propagandasını yapmak, ifade özgürlüğüyle ilişkilendirilemez. küçük siyasi hesaplarla cumhurbaşkanlığı'na saldırmak siyaset değildir. şahsına veya ailesine saldırmak gazetecilik değildir, başka bir şeydir. her gün cumhurbaşkanlığı makamına saldırarak, bunları kimse basın özgürlüğü olarak adlandırmasın. eleştiriyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. kişilik cinayetine, kimlik suikastına yönelmeden eleştiri yapabilirsiniz. her türlü görüş ifade edilebilir. türkiye'de ciddi bir tartışma ortamı var. ama bazen öyle şeylerle karşı karşıya kalıyoruz ki teröristle, onunla mücadele edenin aynı kefeye konulduğu şeyler görüyoruz.  bu süreçte herkesin üzerine görev düşmektedir."

işid ile mücadele

kalın ayrıca işid ile mücadele konusunda da bilgiler verdi. 500 kişinin gözaltına alındığını ve 20 bin kişinin ülkeye girişine yasak getirildiğini söyleyen kalın, 2 bin kişinin de sınır dışı edildiğini belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;