Türkiye - İsrail ilişkileri

Kalın: İsrail'le büyükelçiler 1 hafta, 10 gün içinde atanabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İsrail'le normalleşme süreci kapsamında, büyükelçilerin bir hafta, 10 gün içerisinde karşılıklı olarak atanabileceğini söyledi.

[Fotoğraf: AA]

israil'le, mavi marmara krizi sonrası karşılıklı çekilen büyükelçilerin yeniden atanması süreci tamamlanmak üzere. basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlayan cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın ismi vermedi ancak, "o süreç tamamlandı diyebilirim" dedi. kalın, "dışişleri bakanlığımız konuyla ilgili vakti geldiğinde gerekli açıklamayı yapacaktır. zannediyorum bir hafta, on gün içerisinde büyükelçilerin karşılıklı olarak atanması süreci de tamamlanmış olacak" diye konuştu.

normalleşme adımlarının atılmasının ardından türkiye ile israil arasında bakanlar düzeyinde ilk temas da sağlanmıştı. enerji bakanı berat albayrak, istanbul’a gelen israil enerji bakanı yuval steinitz ile bir araya gelmişti. görüşmede israil gazının türkiye üzerinden avrupa’ya taşınması ele alınmıştı. türkiye’nin gazze ve cenin’de inşa edeceği iki elektrik santrali de görüşme gündemindeydi.

israil eylül ayında, mavi marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin aileleri için vermeyi kabul ettiği 20 milyon dolarlık tazminatı da adalet bakanlığı'nın hesabına yatırmıştı.

israil'in, 2010'da gazze'ye yardım götüren mavi marmara gemisine uluslararası sularda müdahale etmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;