Suriye'de iç savaş

Kamışlı'da rejim-YPG çatışması

Suriye'nin kuzeyinde, PYD'nin özerklik ilan ettiği bölgede yer alan Kamışlı'da, rejim askerleri ile YPG'liler arasında çatışma çıktı. 2 YPG'li öldü.

suriye'nin kuzeyindeki haseke'ye bağlı kamışlı'da ypg'liler ile rejim güçleri arasında çatışma çıktı. reuters'in haberine göre çatışmada iki ypg'li öldü.

nüfusun çoğunluğunu kürtlerin oluşturduğu kamışlı, haseke vilayetine bağlı. kent, pyd'nin önce kanton, ardından özerklik ilan ettiği bölgede yer alıyor. 

suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana kamışlı'da çatışma yaşanmamıştı. kamışlı'nın bağlı olduğu haseke'de 2011'den bu yana hem rejim güçleri hem de ypg'liler bulunuyor. 

kamışlı, mardin'in nusaybin ilçesinin de hemen karşısında yer alıyor. kentte, 2015'in son gününde üç ayrı noktaya işid tarafından bombalı araçlarla saldırı düzenlenmiş, 16 kişi hayatını kaybetmişti. 

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;