Bosna Savaşı

Karaciç'in ismi öğrenci yurduna verildi

Bosna Savaşı sırasında soykırım ve savaş suçu dahil 11 farklı suçtan Lahey'de yargılanan Radovan Karaciç için karar günü yaklaşırken, eski Sırp liderin ismi Sırp Cumhuriyeti'ndeki bir öğrenci yurduna verildi.

[Fotoğraf:Reuters]

lahey'de bosna savaşı sırasında savaş suçu işlemekten yargılanan bosnalı sırp lider radovan karaciç'in ismi, sırp cumhuriyeti'nde bir öğrenci yurduna verildi. 

lahey'deki uluslararası ceza mahkemesi'nin (ucm)  bosna savaşı sırasında işlenen suçları soruşturmak için kurulan mahkemesine çıkarılan karaciç için 4 gün sonra nihai karar verilecek. 

sırp cumhuriyeti cumhurbaşkanı milorad dodik, karaciç adına kurulan öğrenci yurdunun açılış töreninden yaptığı konuşmada, "sırp cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı yargılanıp, sırplar aşağılanmaya çalışılırken bu anın keyfini sizinle paylaştığım için gurur duyuyorum" dedi. 

yurdun açılışına karaciç'in eşi ljiljan, kızı sonja ile sırp cumhuriyeti parlametosu'nun başkan yardımcısı katıldı. 

karaciç, soykırım ve savaş suçlarından 13 yıl kaçtıktan sonra ab'nin de baskılarıyla 2008 yılında belgrad'da 'sahte doktor' kılığında yakalanmıştı. 

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;