Balkanlar

Karadağ’da gazeteye saldırı

Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Vijesti’nin binasına Perşembe gecesi bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan yok.

Konular: Karadağ, Avrupa

saldırı gazetenin başkent podgoritsa'daki merkezinde gerçekleşti. gazetenin baş editörü mihailo yovoviç'in penceresi altına bomba yerleştirildi.

güvenlik kameralarını inceleyen vijesti yetkilileri, siyah ceketli bir şüphelinin patlamadan bir dakika önce bombayı yerleştirdiğini söyledi.

saldırı anında binada yovoviç dışında 15 kişi daha bulunuyordu.

gazetenin genel müdürü zeljko ivanoviç hükümeti suçladı, “bu durum, başbakan dukanoviç ve onun hükümetinin bağımsız medyaya karşı yürüttüğü kampanyanın sonucudur” dedi.

ilk saldırı değil

başbakan milo dukanoviç’e muhalif yazılarıyla bilinen gazeteye 2013 yılında iki saldırı daha olmuştu

ağustos ayında vijesti'de çalışan gazeteci tufik softiç’in evine bombalı saldırı düzenlenmiş, bazı gazeteciler de darp edilmişti.

kasım ayında kimliği belirsiz saldırganlar gazete binasının camlarını kırmıştı.

2007 yılında da vijesti genel müdürü ivanoviç, bir restoran çıkışında maskeli kişilerce dövülmüştü.

muhalif gazete

1996’da kurulan vijesti, yugoslavya’nın dağılmasından sonra  beş dönem başbakanlık, bir dönem cumhurbaşkanlığı yapan milo dukanoviç’e muhalif tavrıyla biliniyor.

gazetede sıkça yolsuzluk ve organize suç haberleri yayımlanıyor.

vijesti'nin 2008 yılında kurulan bir de televizyon kanalı var. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;