Karadağ

Karadağ'da hükümet karşıtı protesto

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa'da, hükümetin istifasını isteyen muhalefet partileri, protesto gösterisi düzenledi. Binlerce gösterici “Seçimler adil yapılsın” sloganları attı.

Konular: Karadağ, Balkanlar

“adil seçimler yapılsın” yazılı dövizler açan göstericiler, karadağ'ın başkenti podgoritsa'da, hükümetin istifasını talep eden muhalefet partilerince düzenlenen protestoya katıldı. binlerce gösterici, şehir merkezindeki cumhuriyet meydanı'nda toplandıktan sonra meclis binasına doğru yürüyüşe geçti.

meclis binası önüne gelen göstericiler, cumhurbaşkanlığı, karadağ halk tiyatrosu ve merkez bankası binalarını zincir oluşturarak çember içerisine aldı.

muhalif df partisinin genel başkanı andrija mandic, burada yaptığı konuşmada, "ülkemizin diktatörlük ve otokrasi kavramları ile sıkıntıları mevcut. burada asıl sorulması gereken soru ilk kimin korkacağı ve biz halk olarak korkmuyoruz. bizim başımızdaki diktatör iktidarda kalmak için herkesle başa çıkmaya hazırdır. biz buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

df temsilcilerinden milan knezevic de mevcut hükümetin istifasını istediklerini belirterek, diyaloğa açık oldukları tek konunun geçici hükümet kurulması olduğunu söyledi.

karadağ'ın çeşitli şehirlerinde protestolara devam edeceklerini ifade eden df yetkilileri, başkent podgoritsa'da aralık ayında yeniden toplanma çağrısında bulunduktan sonra dağıldı.

df tarafından 27 eylül'de başlatılan çadırlı eyleme, polis tarafından son verilmişti. geçtiğimiz ay düzenlenen hükümet karşıtı protestoda, polisle göstericiler arasında arbede yaşanmış, civardaki çok sayıda binanın camları kırılmıştı.

yaklaşık 2 aydır protestoya devam eden muhalefet partisi üyeleri, ülkede adil seçimlerin yapılması için mevcut hükümetin istifasını ve yerine geçici kabinenin kurulmasını talep ediyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;