PKK

Karakola bombalı araçla saldırı

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. 3 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye
Saldırının düzenlendiği Mermer Jandarma Karakolu'nun etrafı beyaz branda ile çevrildi. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever - Al Jazeera]

diyarbakır-bingöl karayolu üzerinde bulunan, mermer jandarma karakolu'na saat 21:00'de pkk'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan pkk'lılar ile çatışma çıktı. genelkurmay başkanlığı, 3 askerin şehit olduğunu 24 askerin de yaralandığını duyurdu. genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"24 mart 2016 perşembe günü saat 21.10 sularında diyarbakır-lice karayolu üzerinde bulunan mermer jandarma karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir."

saldırının ardından karakolun etrafı beyaz branda ile çevrildi. diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nın talebi ile nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.

saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edilmişti. diyarbakır alay komutanı da saldırının ardından mermer jandarma karakolu'na gitmişti.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;