Türkiye - Rusya ilişkileri

Karlov suikastına 2 tutuklama

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesi üzerine yürütülen soruşturmada mahkemeye çıkarılan biri polis memuru 2 kişi, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

[Fotoğraf: AA]

rusya'nın ankara büyükelçisi andrey karlov'un 19 aralık 2016'da katıldığı bir sergide suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili ankara cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında olan polis memuru sercan başar, esnaf enes asım silin, avukat serkan ö., polis memuru hasan t. ve akademisyen abdulkadir ş. savcıya ifade verdi. akademisyen abdulkadir ş. savcılıkça serbest bırakıldı.

polis memuru sercan başar ile enes asım silin tutuklama, avukat serkan ö. ve polis memuru hasan t. ise adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından sorgulanan şüpheliler sercan başar ve enes asım silin, "fetö üyesi oldukları" suçlamasıyla tutuklanarak sincan cezaevi'ne gönderildi. serkan ö. ve hasan t., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

tutuklanan polis memuru sercan başar'ın, rus büyükelçi karlov suikastının fâili mevlüt mert altıntaş'ın polis okulundan "ağabeyi" olduğu tespit edilmişti. altıntaş'ın adres gösterdiği demetevler mahallesindeki ev de sercan başar tarafından kiralanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;