ABD

Karnından 63 kilo tümör çıkarıldı

ABD'de karnında büyüyen tümör fark edilemeyen adam, "şişmansın" denerek hastanelerden geri çevrildi. 12 yıl sonra karnında 63 kilogramlık tümör çıkarıldı.

Konular: ABD, Sağlık

abd'nin mississippi eyaletinde yaşayan bir adamın karnından 63 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. 57 yaşındaki roger logan, ömrü boyunca ağrı şikayetleri nedeniyle gittiği doktorların kendisine "sadece şişmansın" dediğini söyledi.

kıl dönmesiyle başladı

logan'ın ameliyatına giren bakersfield memorial hastanesi'nden dr. vipul dev, hastanın karnında kıl dönmesiyle başlayan tümörün enfeksiyon kaparak şiştiğini ve 12 yıldır büyüdüğünü tahmin ediyor.

son yıllarda koltuğundan kalkamaz hâle gelen ve antikacı dükkânını kapatmak zorunda kalan logan, doktora her gittiğinde yıllarca aynı yanıtı aldı: şişmansınız.

yaşamını 'karnına bağlı iki çimento torbasıyla oturmaya' benzeten logan, karaciğerinin iflasın eşiğine gelmesi üzerine, eşinin yardımıyla farklı hastanelere başvurmaya başladı.

karnındaki tümör nihayet fark edildiğinde, durumu operasyonu çok riskli kılacak boyuta gelmişti. hastaneler, operasyona yanaşmıyordu. eşi kitty, california'daki dr. vipul dev'i buldu.

40 saat yol gitti

logan eşinin ikna çabaları üzerine, yüzde 50 kurtulma şansı biçilen operasyonu kabul etti. kendisine özel hazırlanan bir karavana koltuğuyla birlikte binen logan, 40 saatlik karayolu yolculuğu sonrası california'daki bakersfield hastanesine giriş yaptı.

başarılı geçen operasyon sonrası logan, yıllar sonra ilk kez ayağa kalktı. yıllardır üstünden kalkamadığı koltuğu evden atacağını söyleyen adam, iki hafta sonra evine dönüğ ömrünün geri kalanını ayakta geçirmek istiyor.

kaynak: ap, bakersfield.com

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;