Katar

Katar Havayolları'ndan rekor

Katar Havayolları, Katar'ın başkenti Doha'dan Yeni Zelanda'nın Auckland kentine 17 buçuk saat süren dünyanın en uzun ticari uçak yolculuğunu gerçekleştirdi.

Konular: Katar, Dünya

katar havayolları, 17 saat 30 dakika süren, dünyanın yolcu uçağıyla yapılan en uzun seferine imza attı.

Grafik: AFP

14 bin 535 kilometre yol kat eden boeing 777 tipi uçak, katar’ın başkenti doha’dan törenle uğurlandı. yolcular, auckland’de yöresel içecekler ve tatlılarla karşılandı.

yeni zelanda’ya milli bayramları waitangi günü’nde ilk seferi düzenlediklerine dikkat çeken şirket ceo’su ekber bekir, bölgeye seferlerin sıklaşacağını söyledi.

90 gün vize

yeni zelanda’nın katar büyükelçisi jeremy clarke-watson, iki bölge insanını ve iş dünyalarını yakınlaştırmada önemli bir adım atıldığını söyledi. clarke-watson, havalimanında alınabilen 90 günlük turist vizesi sayesinde çok sayıda körfez ülkesi vatandaşını ağırlamaktan memnun olacaklarını ifade etti.

doha’dan yeni zelanda’ya uçacak yolculara, 96 saatlik katar vizesi de ücretsiz sunuluyor.

auckland havalimanı’nda uçağın gelişini, yüzüklerin efendisi filminin setinde de görev alan sinematografi uzmanı tony monk kaydetti.

rekor emirates'teydi

bundan önceki en uzun ticari uçuş rekoru, yine körfez taşımacılık şirketlerinden emirates’e ait. dubai’den auckland’e ilk ticari uçuş, mart 2016’da gerçekleşti.

en uzun mesafeli ticari uçuş rekoru ise, hindistan havayolları’na ait. yeni delhi’den san francisco’ya yapılan uçuş 15 bin 298 kilometre mesafede ancak 14 saat 30 dakika sürüyor.

singapur havayolları da airbus a350 tipi uçaklarıyla singapur’dan new york’a uçuşlarını 2018’de yeniden başlatma kararı aldı. bu uçuş, 19 saat sürecek.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;