Atletizm

'Katar Olimpiyatları da düzenleyebilir'

Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar'ın olimpiyatları da düzenleyebileceğini ifade etti.

Konular: Spor, Katar
Elmas Lig bugün başlıyor. [AFP]

atletizmin en popüler organizasyonlarından elmas lig bugün katar'ın başkenti doha'da başlıyor. atletizmin üst düzey yöneticileri ve sporcuları bu nedenle katar'daydı.

bir basın toplantısı düzenleyen sebastian coe, katar'ın olimpiyat düzenleyebilecek bir ülke olduğunu vurguladı.

şubat ayında da, katar olimpiyat komitesi yetkilleri  yaz olimpiyat oyunları'na ev sahipliği yapmak gibi bir hedefleri olduğunu ifade etmişlerdi.

katar olimpiyat komitesi genel sekreteri thani al-kuwari, katar'ın bir gün olimpiyatları düzenleyeceğini söyledi ve hedef olarak da 2028'i işaret etti. körfez ülkesi daha önce 2016 ve 2020'ye de aday olmuş ama kazanamamıştı.

katar'da 2019'da dünya atletizm şampiyonası, 2022'de futbol dünya kupası, 2023'te de dünya yüzme şampiyonası gerçekleştirilecek. bir yıl içinde katar, dünya hentbol şampiyonası ve paralimpik dünya atletizm şampiyonsı'na ev sahipliği yaptı. 

kaynak: afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;