Katar

Katar'dan Türkiye resti

Arap Birliği Genel Sekreterliği Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik operasyonlarını kınarken, birliğin üyesi Katar kınama kararına rest çekip, "Türkiye'nin tehditlere karşı kendi sınırlarını koruma hakkını destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Konular: Katar, Türkiye

arap birliği, türkiye'nin kuzey irak'taki pkk kamplarına yönelik operasyonlarını kınarken, kınama kararına türkiye'nin yakın müttefiki katar şerh koydu. katar dışişleri bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında, arap birliği sekreterliği'nden yapılan kınama açıklamasına tepki gösterdi. arap birliği sekreterliği'nden yapılan kınama açıklamasının birliğe üye ülkelere danışılmadan yapıldığını vurgulayan katar dışişleri, "katar, türkiye'nin kendi sınırlarını ve her türlü tehdide karşı kendi çıkarlarını koruma hakkını destekliyor" çıkışı yaptı. 

katar ile türkiye ilişkileri son dönemde stratejik işbirliğine doğru ilerledi. 2015 yılı katar-türkiye yılı ilan edildi. ilişkiler türkiye'nin katar'a askeri üs kurmasıyla yakın müttefikliğin başladığı bir döneme girdi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;