Orta Asya

Kazakistan'da Nazarbayev ile 5 yıl daha

Muhalefetin hapiste ya da sürgünde olduğu Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimini yüzde 97.7 oyla Nursultan Nazarbayev kazandı. Sovyetlerin yıkılışından beri ülkeyi yöneten Nazarbayev iktidarını beş yıl daha uzattı.

Konular: Kazakistan
Nazarbayev Sovyetlerin dağılmasından beri Kazakistan'da Devlet Başkanı. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

orta asya'nın petrol zengini ülkesi kazakistan'da sadece nazarbayev'in izin verdiği muhaliflerin katıldığı seçimde nazarbayev koltuğunu korudu. insan hakları örgütleri ve uluslararası gözlemcilerin yoğun 'yolsuzluk' tepkisi gösterdiği seçimleri nazarbayev kazanırken, kazak lider 36 yıllık iktidarını beş yıl daha uzattı.  

kazakistan demokrasi enstitüsü müdürü yulya kuchinsky, devlet başkanlığı merkezi iletişim servisi'nde yaptığı açıklamada, 14 seçim bölgesindeki 550 sandıkta binden fazla kişiyle yapılan çıkış anketlerine göre mevcut devlet başkanı nursultan nazarbayev'in oyların yüzde 97.75'sini aldığını açıkladı. komünist parti'nin adayı turgun sızdıkov yüzde 1.87 oranında oy alırken, bağımsız aday abelgazi kusainov ise yüzde 0.63 oranında oy aldı. 

seçimlere katılım ise yüzde 95 olarak açıklandı. 

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;