PKK

KCK davasından 111 kişiye hapis

PKK'nın şehir yapılanması KCK ana davasında karar açıklandı. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ve eski milletvekili Dicle'nin de yer aldığı 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası verildi.

Konular: PKK, Türkiye
Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu KCK tutukluları Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde böyle görüntülenmişti. [AA]

diyarbakır 2. ağır ceza mahkemesinde görülen, pkk'nın şehir yapılanması kck ana davasında karar açıklandı 2010 yılından bu yana görülen davada, aralarında dbp eş genel başkanı yüksek, eski mardin büyükşehir belediye başkanı türk ve eski milletvekili dicle'nin de yer aldığı 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası verildi.

kamuoyunda "ana kck" olarak bilinen, 9 haziran 2010 tarihli iddianame ile davası açılan, yargılaması 18 ekim 2010 tarihinden itibaren diyarbakır 2. ağır ceza mahkemesinde devam eden dosya karara bağlandı.

yaklaşık 7 yıl süren ve 850 klasörden oluşan ana kck dosyası kapsamında yargılanan 191 sanıktan 8'i hdp'li milletvekili 37'sinin dosyası daha önce ayrıldı.

yargılaması süren 154 sanıktan aralarında dbp eş genel başkanı kamuran yüksek, eski mardin büyükşehir belediye başkanı ahmet türk, eski milletvekili hatip dicle'nin de yer aldığı 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası, 43 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

sanık yüksek, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 21 yıl, dicle, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, türk ise "2911 sayılı kanuna muhalefet" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;