Afrika

Kenya'da bombalı saldırı

Başkent Nairobi'deki patlamalarda 6 kişi öldü 25 kişi yaralandı. Patlamalar Somalililerin yoğunluk olarak yaşadığı Eastleigh semtinde meydana geldi.

Konular: Afrika
Nairobi'deki patlamalarda yaralanan 15 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. [Reuters]

kenya'nın başkenti nairobi'de emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, somalililerin yoğunluk olarak yaşadığı ve 'küçük mogadişu' olarak bilinen eastleigh semtindeki bir caddede patlama meydana geldi.

üç ayrı patlamada iki küçük restoran ile yerel bir klinik hedef alındı. 

olayda 6 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. görgü tanıklarına göre saldırılarda el bombaları ve ev yapımı patlayıcılar kullanıldı. 

somali asıllı müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı eastleigh semtinde daha önce de bombalı saldırılar düzenlenmişti.

kaynak: anadolu ajansı ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;