UEFA Avrupa Ligi

'Kibirli davranmak istemiyoruz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Yunanistan'ın Asteras takımıyla oynayacakları maçın sonucunda gruptan çıkmayı garantileyecek skoru almak istediklerini söyledi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Bilic, Pedro Franco'nun forma giyecek duruma geldiğini belirtti. [Fotoğraf: AA]

slaven bilic, uefa avrupa ligi c grubu'nda perşembe günü deplasmanda asteras ile oynayacakları maç öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı.

theodoros kolokotronis stadı'nda düzenlenen basın toplantısına futbolcu serdar kurtuluş'la katılan bilic, gruptan çıkmak için üç takımın şansı olduğunu hatırlatarak, şu ifadelerini kullandı:

"iyi bir pozisyondayız ama yarın her şey değişebilir. iyi bir rakip ve iyi organize oluyorlar. kendi sahalarında iyi oynuyorlar. oldukça zor maç olacak. kazanmak için, gruptan çıkmayı garantilemek için sahaya çıkacağız. son maçı beklemek bizim açımızdan iyi olmaz. rakibe saygı duyuyoruz. biz de iyi bir çıkış içerisindeyiz. türkiye'de lideriz, avrupa'da zirvedeyiz. yarın yine iyi bir maç oynayıp, yapmamız gerekeni yapacağız."

siyah beyazlı takımın teknik direktörü, gruptan çıkmak için kendilerine bir puanın yettiğini ancak yarın sahaya beraberlik için çıkmayacaklarını dile getirdi.

tecrübeli teknik adam, maçtaki oyun planını açıklayamayacağını aktararak, şunları söyledi:

"bir puanın bize yetmesi üzerimizdeki gerginliği alıyor. italyanlar 20 yıl önce bir puan kendilerine yettiği zaman bunun için oynardı. ya da bunun en iyi örneği yunanistan milli takımı. 2004'ten bu yana bu kadar sert savunma yapan bir takım görmedim. bir puanın bize yetiyor olması oyun planımızı değiştirmez. türkiye'de çoğu takıma karşı hücum oynuyoruz. antrenman sistemimiz de bu yönde. oyun planımızı değiştirmemiz söz konusu değil. tabii ki çılgın da oynamayacağız."

"şampiyonlukları konuşmak için çok erken"

bir basın mensubunun "türkiye'de mi avrupa'da mı şampiyon olmak isterseniz?" şeklindeki sorusu üzerine, bilic şunları kaydetti:

"büyük hedeflerimiz var. ligde ve avrupa'da şampiyon olmak harika olur ama kibirli davranmak istemiyoruz. bunun için çok erken bir dönemdeyiz. kasım ayında olduğumuzu unutmamalıyız. şampiyonluklardan bahsetmek için çok erken. şimdiden şubat ve mart aylarını düşünmeye başlarsak başarılı olamayız. türkiye'de her takım için lig önemli hedef. ama bu bizim için avrupa'nın önemsiz olduğu anlamına gelmez."

hırvat teknik adam, kasımpaşa maçında kırmızı kart cezalısı olduğu için oynayamayan savunma oyuncu pedro franco'nun takıma dönüşünden memnun olduğunu dile getirdi.

galatasaray derbisine kadar zorlu bir maç temposuna girdiklerini vurgulayan bilic, "pedro'nun dönmesinden memnunum. kasımpaşa maçında da önemli savunma yaptık. kazanma şansımızı azaltmadan, akıllı rotasyonlar yapmalıyız. bu sadece pedro'nun pozisyonu için değil, her mevki için geçerli" diyerek sözlerini tamamladı.

siyah beyazlı futbolcu serdar kurutuluş da çok yoğun bir maç temposuna girdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"asteras maçı bizim için çok önemli. iyi bir başlangıç yaptık. asteras takımı ciddiye alınması gereken bir rakip. oynama imkanı verdiğinizde çok iyi oynuyorlar. en tehlikeli silahları kontra ataklar. zorlu bir mücadele olacak. bizim takım olarak ne yaptığımız önemli. iyi mücadele edip beşiktaş'a yakışır futbolla kazanmak istiyoruz. lider olarak dönmeyi amaçlıyoruz. ülke puanını da yükseltmek önemli. umarım ülkemize güzel döneriz."

vergetis: beşiktaş galibiyete çok daha yakın

asteras teknik direktörü staikos vergetis ise beşiktaş'ın galibiyete daha yakın olduğunu belirterek, kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

vergetis, iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "bu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. teknik ekip ve futbolcular olarak bu maça çok iyi hazırlandık. kazanmak için çok iyi çalışacağız. çok iyi bir maç olacak ve maçı izleyen futbolseverler oyundan memnun kalacak" dedi.

beşiktaş'ın sezon başından bu yana futbolunu geliştiğini vurgulayan vergetis, "istanbul'da çok iyi defans yapmıştık. beşiktaş'a karşı yaptığımız savunmayı tottenham'a da yapmaya çalıştık ama başarılı olamadık. yarın umarım başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;